Vilken tycker du är godast?
Nu är det så att du får äta 1 av dem,
MEN du får inte välja den du gillar mest.
Du får välja en av de andra 2. Du får välja en av dem du gillar minst.
Man gjorde ett sådant här experiment med människor där hälften av dem kände sig olyckliga och den andra hälften kände sig lyckliga.
Det som hände var att de som kände sig olyckliga sedan tidigare inte kunde njuta av bakelsen de fått. De var mer koncentrerade på den de INTE fått. "Typiskt att jag inte kunde få den jag ville ha. Den som är mycket godare än den här som bara är ok."
Gruppen som kände sig lyckliga njut betydligt mer av sin bakelse. De sa istället: "Tänk vilken tur jag har som får pröva något nytt. Om jag hade valt så hade jag bara tagit den bakelsen jag brukar ta. Nu har jag fått smaka på något nytt som var jättegott."
Vad är det som gör att vi har så lätt att fokusera på det vi INTE har än på allt det fantastiska vi har och får?
Titta runt dig och se så mycket fantastiskt du HAR som du kan glädjas åt. Koncentrera dig på det idag istället för på saker du INTE har.
Eller på hur saker Är inte att det kanske inte blev som du tänkt dig.
Allt blir till det bästa om vi gläds åt det vi har!
Jag såg ett gott recept från Leila bakar som jag skickar med.
Varför inte baka några bakelser till helgen och fira att du har det bra. Visa din uppskattning till någon och tacka Gud, (eller vad du tror på) för tacksamhet är viktigt om vi ska känna oss lyckliga!
Jag är glad att du finns och är min vän!
Kram
Anna
7 st äggvitor
5.25 dl strösocker
0.5 st citron, saften
3 msk kakao
50 g mandelspån
Topping:
5 dl vispgrädde
3 dl grekisk yoghurt 10 %
3 msk florsocker
1 l färska bär
1. Sätt ugnen på 130 grader. 2. Blanda äggvita, strösocker och saft av citron i en rostfri bunke. Rör tills sockret att löst upp sig. 3. Vispa marängen tjock över kokande vattenbad tills den uppnår cirka 65 grader. 4. Tag av marängen från värmen och vispa den med elvisp tills den har svalnat. 5. Blanda försiktigt i kakao och mandelspån i smeten. 6. Skeda ut marängen till små fluffiga marängberg på en plåt med bakplåtspapper (alt. som en tårtbotten). 7. Grädda i mitten av ugnen i 45-55 minuter, de ska vara lite seg i mitten. 8. Vispa grädden och blanda den med grekisk yoghurt och florsocker. Skeda ut den över marängbottnarna.9. Strö över bären.
Vilket härligt inlägg. Javisst är det så att man gärna fokuserar på det negativa... men det måste man ändra på. Programera om, som jag brukar kalla det.
SvaraRaderaKram
mmm sååå gott ser det ut!!
SvaraRaderaSka försöka laga det idag!!